GEOPARCUL UNESCO „TINUTUL BUZAULUI”

Geoparcul International UNESCO „Ținutul Buzăului” este un teritoriu de dezvoltare sustenabilă care se găsește în zona de curbură a Carpaților, la tranziția dintre dealuri și munți. Este un teritoriu complet rural care se întinde pe o suprafață de aproape 1036 km2 și care coincide cu limitele administrative a 18 comune. Ținutul este locuit de circa 43,000 de munteni, cu o tradiție a locuirii care se întinde cel puțin până în epoca bronzului.

Ca teritoriu de dezvoltare sustenabilă, Ținutul Buzăului se individualizează prin faptul că aici se dezvoltă, experimentează și îmbunătățesc concepte, strategii și unelte de dezvoltare durabilă care au ca scop dezvoltarea socială, culturală, educațională, civică și economică a comunităților, folosind resursele și patrimoniul natural, cultural și uman al zonei într-un mod responsabil, durabil și constructiv.

Pe aceste meleaguri poți explora istoria de mii de milioane de ani a Pământului, spiritualitatea si traditiile locului, precum și misterele trecutului. Fie ca te vei opri sub umbra unui pom sau pe malul unui lac, fie că vei parcurge una dintre potecile Ținutului, aici vei deveni Călător în lumea Omului și a Pământului.

Înainte să îți plănuiești următoarea călătorie, te invităm să zăbovești câteva momente în acest spațiu virtual. Citeste mai multe informatii pe https://tinutulbuzaului.org/