Piscina

Piscina cu apa sarata

In aer liber

Tarife & Program Piscina Apa Sarata

Piscina este deschisa doar in sezonul de vara, iunie – septembrie

Program: 09.00-19.00

Turistii cazati la Casa Cu Tei au inclus accesul la piscina in tariful camerei. Sezlongul / scaunul, masuta si umbrela sunt incluse in limita disponibilitatii.

Tarife piscina pentru turistii din alte locatii

LUNI -VINERI: Tarif : 55 lei/pers./zi

SAMBATA , DUMINICA si Sarbatori legale: 70 lei/pers.

Tarife copii:

 • sub 1 metru înălţime-gratuit (fără şezlong inclus)
 • peste 1 metru  înălţime: tarif integral (cu sezlong/ scaun inclus)

Tariful nu se aplica fractionat, pe numar de ore.

ATENTIE:
– Băile cu apă sărată se fac la recomandarea medicului. Unitatea nu se face responsabilă pentru starea de sănătate a vizitatorilor.
–  Sezlongul nu poate fi blocat / rezervat daca turistul nu este prezent.

De-a lungul timpului, statiunea Sarata-Monteoru a fost numita „Micul Paradis”, “Perla Buzaului”, “Karlsbad-ul romanesc”, „Mica Elvetie” din Subcarpatii Buzaului sau „Bastonul”, deoarece aici pacientii veneau in baston si dupa bai plecau, miraculos, pe propriile picioare.

Afectiuni ale aparatului locomotor: reumatismale degenerative (spondiloze, poliartroza) și abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerală), post-traumatice (redori articulare, status postoperator, status post entorse/ luxații/ fracturi);

Afectiuni ginecologice: insuficiența ovariană, cervicite cronice;

Afectiuni ale sistemului nervos periferic: pareze ușoare, sechele după polineuropatii;

Afectiuni dermatologice: dermatite, psoriazis, acnee;

Piscina cu apa sarata

Apa sarata natural din izvoarele locale aflate in Dealul Muratoarea

Piscina noastra, cu dimensiuni generoase de 15 x 8 m (adancime 1 m-1,80 m), este un tezaur de sanatate. Apa sarata este bogata in minerale (clorurate, sodice, bromurate, iodurate, calcice, magneziene, sulfuroase) din izvoare cu un grad ridicat de mineralizare.

Regulament

 • Achitarea tarifului de acces la piscină presupune acceptarea şi asumarea prezentului regulament.
 • Accesul este permis doar în timpul orelor de program afişate şi numai după achitarea contravalorii tarifului. Accesul la piscina se face doar in limita locurilor pe sezlong. Pretul biletului nu include si asigurarea locului de parcare. În caz de vreme nefavorabilă, costul intrării la piscina nu se returnează.
 • Turistii au obligatia sa-si aduca propriul prosop si să păstreze o distanță de siguranța de minim 1.5m fata de persoanele din jur
 • Turistii beneficiază de serviciile locatiei în ordinea sosirii. Conducerea unitatii poate oricand limita /restrictiona temporar accesul persoanelor in incinta, in cazul in care capacitatea maxim admisa a fost deja atinsa.
 • Turistii cazati la Casa Cu Tei au prioritate la accesul la la piscina, cu conditia sosirii la inceputul programului corespunzator fiecarei serii. In cazul nerespectarii programului, locul pe sezlong la piscina NU este garantat pentru turistii cazati la Casa Cu Tei.
 • Turistii au obligatia de a nu-si lasa copiii nesupravegheati, de a preveni eventualele incidente rezultate din nesupraveghere corespunzatoare. Nu ne asumam responsabilitatea pentru eventualele prejudicii.
 • ATENTIE: băile cu apă sărată se fac la recomandarea medicului. Unitatea nu se face responsabilă pentru starea de sănătate a vizitatorilor. Apa are o concentratie de 110g sare/litru, este recirculată si filtrată. Durata de îmbăiere recomandată este de maxim 20 min, urmată de o pauză de 30 min.
 • Pentru a intra în zona piscinei, se va trece obligatoriu prin pediluviu/duș pentru spălarea picioarelor, care va conține apă tratată cu clor, respectând concentrația maxim admisă.
 • În incinta locatiei este obligatorie respectarea normelor igienico-sanitare. Este obligatorie purtarea măștii (medicale/nonmedicale) în spațiile comune, care pentru o protecție eficientă trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. Înotătorii vor trebui să păstreze masca doar până la intrarea în bazin.
 • Igiena respiratorie este obligatorie (tuse și strănut în plica cotului sau în batista de unică folosință, care va fi aruncată imediat la coșul de gunoi). Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin. Dacă este necesar, se utilizează toaleta în aceste scopuri înainte de a intra în bazin. Este recomandată evitarea atingerii feței cu mâinile neigienizate. Spălatul regulat al mâinilor este preferabil portului de mănuși.
 • Înainte de intrarea în zona piscinei se recomanda sprijinirea personalului unitatii pentru efectuarea triajului epidemiologic. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă semne de infecție respiratorie (tuse și strănut frecvente, stare generală alterată).
 • Sunt rugate sa nu intre in piscina (pentru a nu periclita siguranta celorlalti turisti) persoanele care sufera de boli precum: conjunctivită sau cheratită cronică, boli ale căilor respiratorii superioare, bronhopneumopatii cronice inclusiv astm bronşic, dermatoze/alte boli ale pielii, anemie, epilepsie, afectiuni psihice, afectiuni neurologice, boli infecto-contagioase în evoluţie (inclusiv strare de purtător până la sterilizare), tuberculoză, infecţii cu E. Coli, Giardioza, Shigella, Salmonella, Vibrio, hepatita A, plăgi deschise. Afecţiunile de sănătate ascunse, nedeclarate, exonerează unitatea de orice responsabilitate.
 • Contraindicaţii pentru baile in apa sarata: hipertensiune arterială, angina pectorală, stări după accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, tulburări de ritm cardiac, insuficienţă cardiacă, tromboflebită, fibrom uterin, chist ovarian, tuberculoză pulmonară, faza acută a oricarei boli infectocontagioase, venerice, tumori maligne, sarcină, epilepsie şi tulburari psihice, bolile hematologice, alcolism
 • Persoanele care nu stiu sa inoate sunt rugate sa intre in piscina doar insotite de o alta persoana care poate inota. Accesul copiilor în piscina este permis doar sub directa supraveghere a părinţilor sau împuterniciţilor adulţi. Copiii pana in 5 ani vor purta obligatoriu aripioare de inot in bazin. Este obligatorie supravegherea continuă a copiilor de catre insotitorii acestora. Pentru copiii sub 3 ani este obligatorie folosirea scutecelor speciale pentru apă.
 • Accesul in bazin se face numai in costum de baie. Pentru o igiena corecta, dusul este obligatoriu inainte de intrarea in bazin si dupa iesirea din bazin. Sapunul sau alte substante de curatare a corpului vor fi folosite doar la dusuri.
 • Accesul persoanelor care se afla in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor nu este permis. Turistii sunt rugati sa se comporte astfel incat siguranta, linistea, ordinea si curatenia din incinta piscinei si a pensiunii sa nu fie periclitate. Este interzis limbajul licentios, exprimarile/gesturile indecente si tonul agresiv. Conducerea unitatii isi rezerva dreptul de a evacua persoanele recalcitrante, in stare de ebrietate sau care au consumat/consuma droguri. In aceste cazuri NU se restituie si nu se compenseaza dreptul de intrare sau alte produse deja platite.
 • Accesul cu animale de orice fel nu este permis
 • Va rugam sa supravegheati obiectele personale. Unitatea nu se face raspunzatoare pentru nici un fel de daune, prejudicii sau paguabe produse obiectelor dvs. personale. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru pierderea sau dispariţia lucrurilor personale lăsate sau uitate în vestiar, săli, terase, piscina, sezlonguri, etc. Vă recomandăm să nu lăsaţi la vedere şi nesupravegheate bunurile de valoare.
 • Accesul cu alimente si bauturi din afara complexului nu este permis. Personalul unităţii are dreptul de a confisca alimentele şi băuturile introduse de turisti împotriva regulamentului. Acestea vor fi depuse la recepţie pentru a fi recuperate de către acestia la ieşirea din locatie. In incinta piscinei NU se folosesc recipiente din sticla.
 • Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii
 • Aducerea in incinta si utilizarea de aparate audio-video, instrumente de muzica sau de semnalizare nu sunt permise
 • Este permisă fotografierea şi filmarea, dar nu ne asumăm răspunderea pentru prelucrarea sau distribuirea de către clienţi a acestor materiale foto-video şi avem dreptul să distribuim materialele proprii în scop publicitar. Fotografiatul altor persoane fara acordul acestora nu este permis.
 • Din motive de siguranta, incinta piscinei si imprejurimile sunt supravegheate partial cu camere video.
 • Orice persoană care beneficiază de serviciile oferite la piscina are obligaţia de a respecta îndrumările şi instrucţiunile personalului.
 • În cazuri excepţionale (defecţiuni tehnice, conditii meteo nefavorabile, etc.) ne rezervam dreptul de a schimba programul afişat la intrare sau putem întrerupe activitatea. În acest caz, valoarea taxei de intrare sau a oricăror servicii plătite nu se va putea restitui, ci se va putea compensa cu alte servicii înt-o altă zi.
 • Distrugerea oricărui material din incintă se pedepseşte conform legii. În cazul utilizării dotărilor într-un mod neadecvat, fără respectarea instrucţiunilor, pictogramelor, nu ne asumam responsabilitatea pentru accidentele provocate de către turisti. Nu sunt permise alergarea şi jocurile imprudente pe marginea bazinului. Se interzice împingerea în apă a persoanelor aflate pe marginea bazinului. Nu ne asumăm răspunderea asupra unor eventuale accidente sau probleme de sănătate cauzate din aceste motive.
 • Curățarea și dezinfecția zonei cât mai des posibil, cel puțin în fiecare oră. Conform program afisat, intre orele 13:30 si 14:00 se elibereaza zona plajei pentru dezinfectie.
 • Sunt puse la dispozitie permanent produse dezinfectante, pentru personalul administrativ si clientii piscinei.
 • Va rugam sa respectati marcajele cu semne vizibile pe pardoseală/perete pentru a asigura respectarea distanței de siguranță.
 • Vestiarele, încăperile de duș și toaletele sunt prevăzute cu materiale de curățenie și dezinfecție a mâinilor (apă, săpun, soluții dezinfectante pe bază de alcool).
 • La plecare, se are în vedere intrarea eșalonată la vestiare, cu evitarea aglomerației și menținerea distanțării.